De mobiele telefoon
versterkt cultuurmarketing

Boei en bindt bezoekers, verrijk het cultuurbezoek en verhoog debeleving, bezoekers aantallen en inkomsten

Het grote cultureel kapitaal dat Nederland kent, verdient het om haar diverse doelgroepen teboeien en inspireren met verhalen. De verhalen zorgen voor verbinding en vergroten de urgentie om ons cultureel erfgoed te koesteren. De mobiele telefoon is een eigentijds middel dat cultuurmarketing helpt bij het behalen van haar doelstellingen: meer cultuurbezoekers en een blijvende binding met cultureel kapitaal.

De mobiele telefoon is immers het device dat de meesten van ons altijd op zak hebben en op de relevante momenten haar dienst bewijst.

MIC cultuurmarketing
Extra omzet, persoonsgegevens en steun
Culturele objecten worden uitgerust met mooi opgemaakte QR-codes. Door het scannen van een QR-code komen bezoekers in een mobiele journey. Culturele objecten worden nader toegelicht, aanvullende content en achtergrondinformatie wordt met animaties of video’s getoond en de bezoeker wordt tot actie aangezet.
De binding wordt vergroot en met simpele handelingen op de telefoon kunnen mobiele journeys voor extra omzet, persoonsgegevens en steun zorgen voor culturele organisaties.
Neem contact op
Hoe mobiele journeys kunnen bijdragen aan cultuurmarketing
Vergroot de beleving van het cultuurbezoek

Blijf in verbinding met je bezoeker, ook na het cultuurbezoek

Verleid bezoekers om hun persoonsgegevens en opt-in achter te laten voor vervolgcommunicatie

Breng andere cultuurmarketing activiteiten onder de aandacht van de bezoekers, zoals een aanbieding voor het bezoek van een andere tentoonstelling, museum of event
Vraag cultuurbezoekers om een gift in ruil voor extra content of de financiering van een nieuw project (crowdfunding)

Biedt bezoekers een hygiënische manier voor een audiotour

Minder vrijwilligers zijn nodig voor een unieke bezoekerservaring
Ga ook aan de slag

MIC biedt verschillende oplossingen om jouw cultuurmarketingdoelen te behalen. Alle oplossingen hebben met elkaar gemeen dat ze veilig, gebruiksvriendelijk en snel inzetbaar zijn. En bovenal zorgen ze voor een positieve beleving en verbluffende resultaten.

Bekijk hier de oplossingen die jouw organisatie kunnen helpen bij de realisatie van doelgerichte campagnes die bijdragen aan maatschappelijk rendement, hogere bezoekersaantallen, beleving en cultuurmarketing.

Nieuwsgierig?

Maak een afspraak om de mogelijkheden van crowdfunding voor jouw organisatie te bespreken